fbpx

Bel ons op:

0618241825

Meerdere wegen naar minder Hoofdpijn

Hoofdpijn kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben en het is onmogelijk om hier op deze site alle mogelijke oorzaken te bespreken. Wel pak ik er een aantal uit waarvan regelmatig gezegd wordt dat iemand er maar mee moet leren leven... het is nou eenmaal zo...

Nou wij denken daar bij FixmyBody toch echt anders over!

 

Migraine klachten

Migraine komt in aanvallen en hoofdpijn is slechts één van de symptomen. Iemand die een migraineaanval heeft, kan enkele uren tot enkele dagen compleet uitgeschakeld zijn. Naast de hoofdpijn, die hevig is, komt vaak ook misselijkheid en braken voor.

Oorzaak Migraine

Over de exacte oorzaak van migraine is nog maar weinig bekend. Een migraineaanval ontstaat door een ontregeling in de hersenstam. Deze ontregeling, ofwel ‘kortsluiting’, ontstaat door prikkels. De prikkeldrempel kan tijdelijk verlaagd zijn, bijvoorbeeld door de menstruatie of extreme vermoeidheid en daardoor soms wel en soms niet leiden tot een aanval. Mensen met een continue lage prikkeldrempel, en vaak erfelijke aanleg, kunnen herhaaldelijk migraineaanvallen krijgen.

Huidige behandeling van Migraine

Volgens de huisartsenstandaard moet migraine stapsgewijs aangepakt worden, waarbij eerst wordt geprobeerd of pijnstillers of NSAID’s, eventueel in combinatie met een middel tegen de misselijkheid, voldoende effect hebben. De huisartsenstandaard stelt ook dat de behandeling van migraine is afgestemd op wat de patiënt zelf al aan medicatie heeft geprobeerd en op de ernst van de aanvallen. Veel migrainepatiënten zullen voor ze naar de huisarts gaan zelf al verschillende pijnstillers hebben geprobeerd. Als dit niet heeft geholpen, of wanneer de migraineklachten zeer ernstig zijn, mag je direct gerichte anti-migrainemedicatie (triptanen) verwachten.

Als dat niet helpt... Triptanen...

Triptanen gebruik je aan het begin van een migraineaanval. Er zijn zeven soorten triptanen: sumatriptan, zolmitriptan, naratriptan, rizatriptan, almotriptan, eletriptan en frovatriptan. De werking verschilt minimaal, maar toch reageert iedereen anders. Als de een niet goed werkt wordt er een andere geprobeerd. Triptanen kunnen in verschillende vormen worden toegediend. Smelttabletten zijn soms makkelijker omdat ze zonder water ingenomen worden. Voor mensen die misselijk zijn of moeten braken zijn er neussprays, zetpillen en injecties. Zo kan het medicijn toch worden opgenomen.

Bijwerkingen van deze medicatie

N.B. Triptanen verlichten de migraineaanval aanzienlijk, maar hebben ook bijwerkingen : misselijkheid, braken, moeheid, duizeligheid en een drukkend gevoel op de borst. Triptanen kunnen ook de werking van andere medicijnen beïnvloeden. Bij hart- en vaatziekten mag je geen triptanen gebruiken. Gebruik triptanen niet vaker dan 10 keer per maand. Veelvuldig gebruik kan de frequentie van de aanvallen verhogen.

Wat zijn andere opties?

Nou dat zijn er eigenlijk nog wel heel wat. Zoals vaak zijn klachten ineens gekomen of na een trauma(fysiek of emotioneel). Als een medicijn of pijnstiller werkt bij pijnklachten dan vragen wij bij FixmyBody ons af waarom heb je hoofdpijn. Wij beginnen met het onderzoeken of alle spieren in je lichaam die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld rechtopstaat wel naar behoren functioneren. Door dit te testen komen wij er bij Migraine klachten vaak achter dat vele spier structuren in de heup en nek disfunctie vertonen(Spieren kunnen zich niet 100% aanspannen). Door deze disfuncties gaat een lichaam compenseren en uiteindelijk als er nergens meer gecompenseerd kan worden geeft het lichaam PIJN. Het ultieme signaal om te stoppen met wat je aan het doen bent... En bij Migraine  vaak zo heftig dat je ook even niets meer kunt.

Het losmaken van de verschillende heup en nek structuren op de kenmerkende FMB-methode heeft al vaak tot een succes mogen leiden bij Migraine klachten.

Op MRI niets te zien... en toch nog pijn?

Daarnaast kan het zijn dat er bijvoorbeeld enkele wervels gefixeerd zijn. Op foto's en MRI niet waarneembaar.. maar wel degelijk een reden om deze heftige hoofdpijn te kunnen ervaren. Alles wat vast zit of staat gaat pijn doen. Probeer maar eens vijf minuten kaarsrecht te zitten, kin ingetrokken... je krijgt zeer waarschijnlijk al binnen de eerste minuut ergens een pijnprikkel.

Om wervels los te maken hebben wij een speciale en veilige techniek waarbij er driedimensionaal aan de gefixeerde wervel wordt gewerkt en de wervels weer los komen. Als de wervels weer kunnen bewegen is de pijn vaak direct een stuk minder of zelfs al helemaal verdwenen.

Atlas

Indien de spieren tussen de Schedel, Atlas en Axis verkrampt zijn resulteerd dat vaak in terugkerende scheefstand van deze werfels. Met de #FMB-technieken kunnen wij deze spieren op een veilige manier losmaken waardoor er direct meer mobiliteit en minder verkramping ontstaat.

Om te weten welke technieken bij FixmyBody wij voor jouw specifieke klacht zal inzetten testen wij eerst welke spieren niet goed functioneren. Door deze testen halen wij de zwakke schakel snel naar voren waardoor ook de oplossing ineens zictbaar wordt.

Ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Je kunt altijd langskomen voor een BodyScan of even bellen met 06-18241825

 

 

Met aandacht

luisteren wij naar je verhaal zodat we je klachten goed duidelijk hebben voordat we starten met behandelen.

De specialist

doet een gedegen onderzoek naar de oorzaak van je pijnklachten. Met nieuwe manuele spier en gewrichtstesten maken we duidelijk waar aan gewerkt moet worden.

Een zeer effectieve behandeling

zorgt ervoor dat de gevonden oorzaken in het onderzoek meteen aangepakt kunnen worden zodat het resultaat snel merkbaar wordt.

Door dezelfde testen

opnieuw uit te voeren ervaar je het directe effect van onze behandeling.

Met als resultaat

snel weer pijnvrij te kunnen bewegen zoals je dat gewend was voordat je de pijnklachten kreeg.

FixmyBody Intake Onderzoek

Tijdens deze meest gemaakte eerste afspraak testen we een belangrijk deel van de 120 spieren die we kunnen behandelen om zo de mogelijke veroorzaker van je pijnklacht(en) aan te kunnen wijzen.

Daar waar spieren niet goed genoeg doen wat ze zouden moeten doen gaat het lichaam compenseren en uiteindelijk pijn of een bewegingsbeperking veroorzaken.

Een eerste onderzoek geeft je in 30 minuten je veel inzicht in hoe we jou kunnen helpen om minder pijn te ervaren.

De kosten voor het een Intake Onderzoek zijn 60 euro.

 

Aanbieding nu voor € 15